Вогневі споруди та спостережні пункти — на Сумщині зміцнюють оборону



На Сумщині активно зводяться оборонні інженерно-технічні споруди. Концепція облаштування — функціональні фортифікаційні обʼєкти, побудовані з урахуванням нового, набутого у ході війни з росією, досвіду. 

Один з таких об'єктів — на території Сумського району — він входить в зону оборони міста Суми. Наразі там проводяться навчання для керівників військових підрозділів ОТУ "Суми", щоб вони вже на своїх позиціях змогли використовувати осучаснені інженерні напрацювання, пиш Суспільне.

"Обласна військова адміністрація, районні адміністрації допомагають засобами механізації, а роблять це все люди які на початок лютого не мали того досвіду. Тому ми з метою вироблення єдиних поглядів і єдиного бачення того як обладнуються такі опорні пункти проводимо це заняття", — розповів командувач оперативно-тактичного угруповання "Суми генерал-майор Олександр Нестеренко.

"На взвод йде три бліндажі, плюс три основних і три запасних позиції. Відділення займає по фронту 100 метрів", — розповів підполковник ЗСУ Володимир Гіщук.

Командир стрілецького батальйону ОТУ "Суми" Сергій Третяк розповів, що приїхав аби поновити свої знання. "Я — керівник який відповідає за охорону й оборону на Сумщині. Тут все організовано, як кажуть, як книжка пише", — розповів Сергій Третяк. З 2014 року він воював на бойовій машині БМП-2. "Вона сюди приїхала для того щоби ми побачили як правильно вона має зайняти свою позицію, як ведуться бойові дії на ній. А також, щоб ми знали як потрібно обладнати свої позиції для збереження особового складу і нанесення вогневого враження противника до повного його знищення. ", — додав Сергій Третяк.

Вогнева споруда підвищеного фортифікаційного захисту призначена для ведення вогню з великокаліберної зброї. Обладнана електроживленням, вентиляцією та альтернативним джерелом енергії.

Також тут знаходиться командно спостережний пункт. Лейтенант Ярослав Андрусяк Спостерігає за дорогою і місцем можливого підступу ворога до міста. "Оце якби така споруда у нас була 24 лютого, то орки до нас не зайшли б в житті", — говорить командир взводу ТРО міста Суми Ярослав Андрусяк.

Правильне фортифікаційне обладнання позицій, над яким військові зараз працюють на всій підпорядкованій території — це підвищення ефективності застосування всіх видів зброї та бойової техніки. Також це захист підрозділів від засобів ураження противника, говорить командир ОТУ "Суми". "Ми такі уже зробили фактично по всій межі адміністративного кордону з РФ, безпосередньо в смузі Сумської та Полтавської областей. Загострюю увагу — особливо у смузі Сумської області", — розповів генерал-майор Олександр Нестеренко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW