У Шосткинський громаді відбудуться заняття з тактичної медицини



Як повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, з цього тижня навички надання домедичної допомоги в умовах, максимально наближених до бойових дій, можна буде опанувати ще й на півночі Сумщини – у Шосткинський громаді.

За його словами, особливо важливо запроваджувати такі курси на прикордонні, де мало не щодня фіксуються десятки прильотів. І саме тут важливо вміти врятувати як побратима, так і цивільну людину, яка випадково опинилась в зоні обстрілу.

«До навчання вже приступила перша група з 24 новобранців. Надалі плануємо навчати по 32 людини щотижня. До складу студентів групи увійшли як військові, так і рятувальники, представники тероборони і добровольчих формувань», – розповів він.

Навчання проводять досвідчені інструктори під керівництвом американських військових медиків, працівників обласного центру екстреної медичної допомоги. Кожен випускник, який успішно складає іспит, отримує укомплектовану аптечку, зібрану за стандартами НАТО.

«Аби це було можливим, ми потребуємо вашої підтримки. Допомогти фінансово можна за реквізитами: https://fb.watch/eYE6tYqpLM/ Наші випускники вже рятують життя. Це дієва мотивація, аби збільшувати кількість учнів і центрів навчання», – зазначив Дмитро Живицький.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW