На Миколаївщині медики екстреної допомоги отримують додаткові виплати за роботу у прифронтовій зоні, проте розмір окладу не змінився



Працівники Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги отримують виплати у вигляді премій за роботу у прифронтовій зоні, проте за словами самих працівників, оклад їх оклад з початку року не змінився. 

Як розповів у коментарі 0512.ua керівник підприємства Андрій Самойлов, додаткові виплати формуються з огляду на те, яка виходить економія бюджету у закладу.

- Ми є комунальним закладом, як такового поняття “бойових виплат”, як наприклад у ЗСУ, у нас немає. Проте, ми стараємось економити та доплачувати людям за роботу у прифронтовій зоні. Причому, не тільки медикам, але й працівникам, типу як водії або тим, хто ремонтує машини екстреної медичної допомоги.  У нас в штаті по області працює близько 1200 людей, 1000 з них - це працівники основні, близько 200 інших - ті, хто обслуговує. Стараємось робити це щомісячно. Окрім того, також, якщо медики працюють із "ковідними" хворими, вони отримують й за це виплати відповідні. У нас всі норми законодавства зберігаються, - сказав Андрій Самойлов.

За інформацією НСЗУ, розмір оплат ґрунтується на кількості людей, зареєстрованих на території області чи міста. Сума договору визначається як добуток кількості людей, які проживають на території обслуговування закладу, та капітаційної ставки. Тобто, медичні послуги з екстреної медичної допомоги оплачуються не за виїзд і не за окремі надані послуги. Центри ЕМД подають в НСЗУ кожного кварталу свої фінансові звіти. 

Один із працівників обласної екстреної медичної допомоги зазначив, що його оклад становить 5500 гривень, з додатковими виплатами зарплата за словами джерела, становить від 13 до 15 тисяч гривень. 

- Зараз дійсно викликів стало менше. Якщо казати про Миколаїв, то частіше всього наші пацієнти ті, хто постраждав від обстрілів або важкохворі люди похилого віку, до яких не ходить сімейний лікар, які не можуть виїхати з міста. Матеріальну допомогу нам нараховують майже щомісяця, але сума різна. Обіцяли медикам підвищення зарплати з початку цього року, але оклад залишився на тому ж рівні, - сказав працівник.

Нагадаємо, з січня 2022 року Кабмін прийняв постанову про підвищення виплати медикам, так середній медичний працівник мав отримувати не менше 13 500 гривень, а лікарі – не менше 20 тисяч гривень.

НРВУ

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW