Вибухи в Криму шкодять окупантам: що стане кінцевим результатом цієї кампанії



Вибухи на складі боєприпасів рф і трансформаторній підстанції в Джанкойському районі, а також на аеродромі біля Гвардійського завдали значної шкоди та серйозно порушили постачання окупантів. Імовірно, вони є частиною контрнаступу України, тому що для росії Джанкой є залізничним вузлом для перекидання військ і техніки в окуповані населені пункти на півдні.

Про це повідомили у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські сили офіційно не взяли на себе відповідальність за інциденти, проте газета The New York Times з посиланням на анонімне джерело повідомила, що за вибухами стоїть "елітний український підрозділ, який діяв у тилу ворога".

Аналітики ISW наголосили, що український удар по логістичних об'єктах у Криму, який є суверенною територією України, не порушує зобов'язань України перед західними партнерами щодо використання поставленої Заходом зброї. Також вони додали, що в недавніх ударах по Криму немає жодних ознак використання ЗСУ зброї від США.  

Атаки на російські позиції в Криму та навколо нього схожі на частину послідовного контрнаступу України для відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

"російські лінії постачання з Криму безпосередньо підтримують російські сили на материковій частині України, у тому числі в західній частині Херсонської області. Націленість України на російські наземні шляхи сполучення, тилові та допоміжні засоби у Криму узгоджується з українськими контрнаступальними діями, які також націлені на мости через річку Дніпро та російські елементи тилового забезпечення в окупованій Херсонській області", - зазначили у звіті.

За прогнозами ISW, кінцевим результатом цієї кампанії швидше за все буде порушення здатності російських військ підтримувати сили на західному березі Дніпра та захищати їх від українських контратак.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW