"Складно, важко тут, але все одно розумію, що це наше": мешканець Тернополя розповів, як волонтерить на Сході



Чимало мешканців Тернополя покинули роботу, бізнес і приєднались до лав ЗСУ, або активно волонтерять, аби наблизити день перемоги над рашистами. Так і Тарас Герман з Тернополя нині волонтерить на сході України.

В інтерв'ю "Суспільному" Тарас розповів,  як допомагає бійцям на передовій та чого потребують люди, які знаходяться у зоні активних бойових дій.

"Був Майдан, потім війна. Всі домогали, всі щось робили. Мав можливість надати склад для потреб логістичного центру. Ми зібралися кілька людей, подумали собі на зборах, що і як правильно робити. Тоді було не до підприємництва. Підприємництво собі працювало, не потребувало якихось вкладень, великого часу й роботи. Робота була налагоджена. А ідея була така, що всі свої, треба дивитися, хто потребує більше зі своїх, чи нехай він там з Харкова, Херсона, Дніпра. Багато людей і до того не розуміли, всі думали, що то воює тільки західна Україна. А, насправді, хлопців зі сходу гинуло в рази на більше, ніж із заходу", – каже волонтер.

Чоловік  розповів, що першими допомагають люди, які мають не найбільші статки.

"Пам’ятаю, як ми бабцю виганяли зі складу, бо вона 50 гривень принесла. Ми тоді дідові шоколадок напхали, а вона все одно тих 50 гривень дала. Просто з часом сама задумка й суть того проєкту відійшла на інший план, бо з’явилося забезпечення, більш-менш нормальне харчування. Просто я втомився від всіх тих переїздів і вирішив, що будучи тут, можна набагато краще, якісніше і швидше закривати якісь нагальні потреби. Займаюся всім, чим можу, починаючи від мирних мешканців: довозимо їм харчування, проводимо волонтерів різними стежками, щоб вони випадково не поїхали туди, куди не треба. В загальному, це дуже важливо. В одній бригаді, потім другій, потім подзвонив до товариша, щоб бодай би помитися. А він каже, можеш приїжджати до мене, я тут в товариша живу. Так ми переїхали", - розповідає Тарас.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW