Дніпрянин за 3000 доларів допомагав чоловікам виїхати за кордон: робив їх студентами країн ЄС



Дніпрянин за 3000 доларів допомагав чоловікам призовного віку виїхати за кордон. Він надавав пакет підроблених документів щодо навчання військовозобов'язаних у ВНЗ країн ЄС.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, 22-річний мешканець Дніпра сприяв незаконному переміщенню через державний кордон осіб, що підлягають мобілізації в умовах воєнного стану. Підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску був пакет завідомо підроблених офіційних документів про навчання чоловіків у вищих навчальних закладах країн ЄС. Вартість такої послуги становила 3000 доларів США.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено мобільний телефон, банківські картки, жорсткий диск, документи з розрахунковими даними, копії документів громадян України з фотокартками та гроші.

За процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури м. Дніпра викрито та повідомлено про підозру чоловіку у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ ВП № 7 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW