Зеленський відповів на петицію про зняття обмежень на виїзд чоловіків за кордон



Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про зняття обмежень на виїзд за кордон чоловіків без військового досвіду.

19 травня 2022 року на Офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували петицію "Зняття обмеження щодо виїзду  за кордон чоловіків 18-60 років без військового досвіду". Станом на 16 серпня петиція зібрала понад 27 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних.

"Воювати мають боєздатні люди. Ми ж маємо безліч айті-, соц-, креативних-, технічних- та інших фахівців, що можуть воювати на інформаційному фронті та бути більш корисними працюючи закордоном, допомагаючи нашим біженцям і підтримуючи армію заробленими коштами. 

Вважаю за необхідне додати, що впровадження обмежень на виїзд окремих категорій громадян з території України нагадує радянські практики, від яких наша країна поступово позбавляється. А як позитивний приклад для наслідування можна навести Естонію, де стаття 35 Конституції забороняє будь-які обмеження на виїзд з країни, окрім випадків пов'язаних із кримінальними провадженнями", - зазначається в тексті петиції.

Президент Володимир Зеленський відповів, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу.

Згідно зі статтею 65, України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України.

Комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку. Громадяни у запасіможуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний
характер.

Обмеження виїзду за кордон можуть бути скасовані після завершення воєнного стану.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW