Ще 6 кораблів отримали дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор в Чорному морі



Ще шість кораблів отримали дозвіл на вивезення зерна з українських портів.

Як повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву Спільного координаційного центру (СКЦ) в рамках Чорноморської зернової ініціативи, ООН дозволив шести суднам, що прибули для перевірки, прохід через морський гуманітарний коридор в Чорному морі. Ці кораблі мають вивезти з України зерно, заблоковане з початку повномасштабного вторгнення.

"Два з цих суден MV Kafkam Etler і MV Zelek Star вже пройшли інспекцію в Мармуровому морі, і можуть вирушати у Чорноморськ Одеської Області на завантаження. На завтра запланована інспекція решти чотирьох суден - MV Great Arsenal, MV Zumrut Ana, MV Ocean S, MV Kubrosliy. У випадку успішної перевірки, ці кораблі також вирушать до Чорноморська. Крім того, у неділю пройшло інспекцію і отримало дозвіл на відправлення судно MV Star Laura. У суботу успішну перевірку пройшов MV Rahmi Yagci", - говориться у повідомленні.

За процедурами, узгодженими Спільним координаційним центром, усі учасники перевірки координують роботу зі своїми військовими та іншими відповідними органами, щоб уможливити безпечний прохід комерційних суден у рамках Чорноморської зернової ініціативи.

Учасники Спільного координаційного центру запевняють, що уважно стежитимуть за проходженням суден із українським зерном через морський гуманітарний коридор.

Нагадаємо, уряд України підніме питання про збільшення кількості перевезень приватними суднами та розблокування портів Миколаївщини перед Координаційною радою у Стамбулі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW