Шість основних російських угруповань та на яких напрямках вони воюють



У Вашингтоні виділили шість основних географічних угруповань російських військ та інших підконтрольних рф сил - ПВК та псевдореспублік.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

1. Північний схід Харківської області. "Щонайменше частково" війська Західного військового округу. Особового складу для великого наступу недостатньо.

2. Лінія Ізюм-Слов'янськ. Переважно "добровольчі" батальйони, збиті вже після початку повномасштабного вторгнення, а також деякі частини Східного військового округу. Оскільки добровольчі батальйони слабо навчені і переважно не дотягують до штатної чисельності, цей напрямок для російського командування не пріоритетний.

3. Ділянка Сіверськ-Лисичанськ. Частини Центрального військового округу, доповнені деякими частинами самопроголошених республік. Командувачем цього об'єднання є командувач військ ЦВО генерал-полковника Олександра Лапіна.

4. Бахмут. "ЧВК вагнера", також окремі частини Західного військового округу та "ЛНР". Бійці "Вагнера" ​​брали участь у більшості недавніх захоплень на цій ділянці, зокрема у взятті Вуглегірської ТЕС. Штаб ​​розміщується у Попасній за 40 км на північний схід від Бахмута, саме цей об'єкт зазнав обстрілу з HIMARS у неділю.

5. Авдіївка-Донецьк: частини "ДНР".

6. Південь. Неоднорідне угруповання. Основу російських військ у Запорізькій та Херсонській областях спочатку становили частини Південного та військового округу. Але в очікуванні українського контрнаступу сюди перекинули частини Східного військового округу, повітрянодесантних військ та росгвардії. Така неоднорідність може становити додаткову складність для російського командування.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW