У Київській області триває кампанія по вакцинації населення



У Київській області продовжується вакцинальна кампанія згідно з Національним календарем щеплень, повідомляє Київська обладміністрація.

За перше півріччя рівень вакцинації складає:

– від поліомієліту – 30,2%

– від дифтерії – 29,7%

– від кору – 32,7%.

Разом з тим, рівень вакцинації від COVID-19 в області складає 67% населення першою дозою, 63% – другою дозою. Бустерну дозу вже отримали 7% населення.

«Наголошуємо, COVID-19 нікуди не зник! У закладах охорони здоров’я Київської області станом на сьогодні для ковідних хворих перепрофільовано 2050 ліжок. Із них зайнято – 37», - йдеться у повідомленні.

Так, другий тиждень поспіль у регіоні спостерігається ріст захворювання на коронавірусну хворобу.

Станом на сьоме серпня зареєстровано 278 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 із показником 15,6 на 100 тисяч населення.

Напередодні очікуваного сезонного спалаху захворюваності на COVID-19, найкращий час для того, аби зробити щеплення. Воно гарантує найбільш дієвий захист від захворювання або важкого його перебігу.

Для ефективного захисту потрібно зробити два щеплення та через шість місяців після другого щеплення – ввести першу бустерну дозу.

Другий бустер дозволяють робити не раніше, ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Наразі другий бустер рекомендовано людям:

• старшим за 60 років;

• які мають важкі хронічні захворювання;

• які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Для того, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна в кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення наразі не функціонують.

Нагадаємо, в Європі виявили новий штам коронавірусу Омікрон ВА.5, що більш небезпечний, ніж попередній штам ВА.2. На Київщині випадків захворювання, викликаного новим штамом, наразі не зафіксовано.

Читайте також:

Кіберполіція попереджає про небезпеку використання мобільних застосунків

У Києві на час повітряної тривоги наземний транспорт зупинятиме рух

Переселенці зможуть отримувати виплати навіть у разі втрати паспорта

В Україні запустили мобільний додаток для жертв домашнього насильства



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW