Перекриє 100% потреб країни: на Закарпатті знайшли велике родовище солі, - ФОТО



Закарпатська область готується прийняти естафету найпотужнішого виробника солі в Україні. Там виявлено Буштинське родовище, яке може забезпечити потреби країни на 100%. Там можна добувати до 150 тисяч тонн копалин на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Facebook.

"Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів", - написав він.

За його словами, вже почалися інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників тощо. Також було закуплено сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

"За інформацією фахівців, вже через шість місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі - до 450 тисяч тонн на сезон", - зазначив Микита.

Він підкреслив, що після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

"Ми надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися", - додав голова Закарпатської ОВА.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW