У Миколаєві під час реконструкції дитсадка підрядник заволодів близько пів мільйоном гривень міськради: слідчі повідомили про підозру



У Миколаєві слідчі повідомили про підозру директору підприємства, який займався реконтрукцією дитячого садка та заволодів близько пів мільйоном гривень міської ради.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, 44 - річний чоловік заволодівгрошима з міського бюджету за фактично невиконанні підрядні роботи з реконструкції та термосанації будівлі дошкільного навчального закладу на підставі завідомо підроблених офіційних документів. 

Так ще у 2017 році ексдиректор департаменту міськради, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі завідомо підроблених офіційних документів щодо виконання підрядних робіт, безпідставно перерахував бюджетні кошти на адресу підрядника за фактично їх невиконання. А директор підприємства здійснив заволодіння грошовими коштами Миколаївської міської ради, під час виконання робіт з розробки проектно-кошторисної документації. Проєктна документація не відповідає вимогам нормативно правових актів України. Також не відповідає договору на виконання робіт з розробки проєктно-кошторисної документації.

Внаслідок таких дій фігурант завдав збитків бюджету міста майже у пів мільйона гривень.

10 серпня чоловікові повідомили про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та ч. 1 ст. 366 КК України "Службове підроблення". Тепер йому загрожує 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW