Ремонтують та облаштовують укриття: у Новограді-Волинському готуються до навчального року



У Новограді-Волинському, як і у громаді загалом, готуються до нового навчального року та налагоджують освітній процес в умовах воєнного стану. Зокрема, у закладах освіти облаштовують укриття та відпрацьовують різні формати навчання.

Про це поінформували у пресслужбі Новоград-Волинської міської ради.

Так, у пресслужбі зазначають, що працівники ДСНС спільно з представниками освітньої галузі вже обстежили школи та дитсадки міста на готовність до нового навчального року. 

Під час розширеної наради у міськраді було з’ясовано, що ремонтні роботи в укриттях тривають, адже вони мають відповідати передбаченим законодавством вимогам. 

Також на нараді було узгоджено, як представникам освітніх закладів діяти у тому разі, коли у їхніх приміщеннях відсутнє укриття. Тож, у цьому випадку під час повітряної тривоги вчителям та учням мають забезпечити доступ до укриття, яке перебуває у безпосередній близькості до закладу освіти, а саме на відстані до 100 метрів. 

Роботи із облаштування укриттів у закладах освіти або ж укладення договорів стосовно надання цих послуг підрядниками необхідно завершити до 20 серпня. Рішення стосовно освітнього процесу у офлайн-форматі має бути прийнято до початку вересня та має базуватися на готовності закладу до безпечної роботи в умовах воєнного стану.

До слова, зазначимо, що передбачено можливість обрати або очну, або змішану, або дистанційну форму навчання для своєї дитини. 

Очна форма навчання буде доступна лише тим закладам освіти, які забезпечать безпечні умови для усіх учасників навчального процесу. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW