російські військові знову обстріляли майданчик ЗАЕС, постраждав працівник станції



Вчора, 6 серпня, ввечері російські військові знову завдали ракетного обстрілу по майданчику Запорізької атомної станції та міста Енергодар. Ракети влучили поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП).

Про це в Телеграмі повідомляє Енергоатом.

Фахівці зазначили, що контейнери ВЯП (174 контейнери по 24 збірки в ВЯП в кожному) зберігаються просто неба поруч із місцями обстрілу. 

В результаті обстрілу було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС. Відтак вчасне виявлення та реагування у разі  погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива наразі неможливе. 

Також додається, що від вибухів пошкоджено близько 800 кв. м віконних поверхонь в різних будівлях станції. Осколкове поранення отримав один працівник ЗАЕС – він був доправлений у міську лікарню.

"Всі російські військові, яких на майданчику ЗАЕС від дня її захоплення перебуває до 500 осіб, а також персонал терористичного Росатома заздалегідь сховались у бункерних приміщеннях станційних кризового центру та центру технічної підтримки", - зазначили в Енергоатомі. 

Також відомо, що російські військові стріляли поблизу території заводу будівельних конструкцій та по водозабору м. Енергодар.

Більше про провокації на ЗАЕС, які чинять окупанти, читайте тут 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW