Хмельничани продовжують втрачати великі суми коштів



Минулої доби у Хмельницькому до поліції звернулось четверо громадян з заявами про шахрайські дії. За всіма вказаними фактами працівники поліції проводять перевірку і вкотре просять не довіряти незнайомцям та нікому не повідомляти особисті дані.

Так, 29-річна місцева жителька перерахувала 20 310 гривень за профнастил для даху, оголошення про продаж якого знайшла на одному із торгівельних інтернет-майданчиків. Через деякий час, так і не отримавши замовленого товару, жінка звернулась до поліції.

Ще однією жертвою шахраїв стала 58-річна хмельничанка. До жінки зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку, та під приводом підвищення захисту кредитної карти випитала особисті дані. Після цього спілкування з карткового рахунку жінки зникли 22 000 гривень.

31-річна мешканка обласного центру також втратила з рахунку 3106 гривень після того, як розповіла невідомій особі, яка зателефонувала під приводом надання матеріальної допомоги, свої особисті дані.

А 83-річна пенсіонерка перерахувала на чужий картковий рахунок 10 000 гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності її онучки за начебто спричинення тілесних ушкоджень.

За всіма вказаними фактами працівники поліції проводять розслідування.

Як бачимо, віковий діапазон потерпілих досить широкий — від молодих людей, які раніше чули про подібні злочини, але сподівалися, що самі ніколи не потраплять на вудку шахраїв, і до людей похилого віку, котрі під психологічним тиском здатні віддати все, аби врятувати близьку людину. Тож будьте обережні самі і подбайте про своїх літніх родичів, постійно нагадуючи їм, що не варто довіряти незнайомцям та повідомляти їм персональні дані.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW