Як планують зимувати мешканці Слов’янська, які залишаються у місті



Мешканці Слов’янська готуються до зими у місті попри обов’язкову евакуацію. 

Наприкінці липня 2022 року Україна оголосила обов'язкову евакуацію мешканців Донецької області. Це пов'язано із тим, що опалювального сезону 2022/2023 в області не буде. 

Проте, деякі мешканці Слов’янська готуються залишатись зимувати у місті. Ми зібрали три різні думки мешканців щодо опалювального сезону. 

Олена проживає в приватному будинку з родиною і виїжджати не планує. На це в неї декілька причин: батьки похилого віку, відсутність заощаджень, небажання покидати рідну домівку. Жінка каже, що на сьогоднішній день планів на евакуацію в неї немає попри її обов’язковість. Взимку планує переїхати в будинок батьків на околицях міста, адже там є пічне опалення. Але загадувати наперед ще зарано, все залежатиме від безпекової ситуації.

Віктор з мамою похилого віку проживає у багатоквартирному будинку. На евакуацію не зважується через погане здоров’я літньої матері. Каже, що з сусідами вже має приблизний план, як пережити зиму у Слов’янську. Для цього вони спільними зусиллями знайшли приватний будинок в одному з мікрорайонів міста з пічним опаленням. Там і планують гуртом зимувати.

Ірина проживає одна у квартирі в одному із районів міста. Діти закликають її евакуюватись, проте вона поки не наважується. Сьогодні у неї є декілька варіантів зимування. Можливо поїде до родичів у село неподалік Слов’янська, але й не виключає можливості евакуації у більш безпечні регіони з початком холодів. 

За даними Донецької військової адміністрації, сьогодні з області вже виїхала третина мешканців. Для спокійного проходження опалювального сезону ця частка має ще збільшитись - каже голова області Павло Кириленко. 

"Основна задача влади — зберегти життя і здоров'я наших людей. Тому зараз ми починаємо обов'язкову евакуацію з Донеччини. Кожен, хто залишається, повинен усвідомлювати всі можливі наслідки такого рішення"

  •  Як діяти жителям Донеччини, які хочуть евакуюватися - алгоритм
  • Україна оголошує про обов'язкову евакуацію з Донецької областіʼ
  • Жителям Слов’янська пропонують безкоштовну евакуацію до Кіровоградщини

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW