Щотижня на Дніпропетровщині роблять 6 тисяч щеплень від COVID-19



Щотижня в області роблять у середньому 6 тисяч щеплень від коронавірусу. Вакцинуються і дорослі, і діти від 12 років. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Зараз війна і новий спалах коронавірусу може стати величезним навантаженням для медичної системи. Наше завдання його не допустити. Вакцинація вже довела свою ефективність. Тож закликаємо щепитися», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Тетяна Квітницька.

Вона додала, що за останню добу в області зафіксували 20 випадків COVID-19. Рівень захворюваності потроху зростає, втім нині ситуація контрольована.

На Дніпропетровщині працюють 200 пунктів щеплення, 60 мобільних бригад і 23 центри масової вакцинації. Імунізують препаратами Comirnaty від Pfizer/BioNTech і CoronaVac. Їх на Дніпропетровщині понад 313 тисяч доз. Очікують ще вакцину Janssen від Johnson & Johnson. Її потрібно вводити один раз.

Загалом з початку епідемії на Дніпропетровщині зробили понад 3 млн щеплень від коронавірусу. Вакциновані майже 60% дорослого населення області. Розпочали вже робити другу бустерну дозу. Нею щепили понад 120 людей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW