Закарпатку судитимуть через шахрайське заволодіння землею вартістю майже 1,7 млн грн



Прокурор Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Тячівщини за фактами шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), використання завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 358 КК України) та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Згідно з відомостями досудового розслідування, обвинувачена незаконно набула право власності на земельну ділянку в смт. Буштино. На підставі завідомо підробленої виписки з рішення селищної ради жінка одержала технічну документацію щодо встановлення меж вказаної ділянки. У подальшому за нею було неправомірно зареєстровано право власності на згадану ділянку з цільовим призначенням – для ведення особистого селянського господарства. Таким чином із комунальної власності громади безпідставно вибула земля, вартість якої становить майже 1,7 млн грн.

Після цього закарпатка через уповноважену особу продала вказане майно, реалізувавши таким чином право на розпорядження нерухомістю, яку одержала унаслідок неправомірних дій.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW