Перейменування Новограда: стало відомо, що говорив нардеп Дмитро Костюк у Верховній Раді



28 липня в підкомітеті Верховної Ради України з питань перейменувань населених пунктів відбулося засідання, під час якого розглядали питання перейменування міста Новоград-Волинський на Звягель та Новоград-Волинського району на Звягельський.

Під час засідання виступали народні депутати - члени підкомітету (депутати Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Саме цьому комітету і приймати рішення щодо перейменування міста), міський голова Новограда-Волинського Микола Боровець та народний депутат від нашого округу Дмитро Костюк. 

В ютубі з'явилося відео виступу депутата.

Представник Новограда у Парламенті розповів народним депутатам про ситуацію розколу суспільства, який стався в місті та представив думки обох сторін. Про що нардепи не знали, адже згідно з документами, які отримала Верховна Рада від міської влади рішення про перейменування однозначне й про жоден спротив процесу перейменування не йдеться. І районна, і міська і обласна ради прийняли рішення за перейменування міста та району.За словами депутата аргумент за перейменування - це те, що нинішня назва - імперська."Місто свідомо назвали «новим», чим намагалися перекреслити більш як 500-річну історію українського міста! А творець цієї зміни - Катерина ІІ, яка серед інших своїх указів, направлених на знищення всього українського, серед іншого є автором й Указу про знищення Запорізької Січі! Зараз окупант топчиться по нашій землі й так само перейменовує наші українські міста. Якими б гарними не могли бути ці нові назви, та після звільнення цих міст Україна поверне їм не лише мир та свободу, але й їхні історичні назви", - сказав Дмитро Костюк під час виступу в Парламенті та написав на своїй сторінці в фейсбуці.

Також "Слуга народу" Костюк звернув увагу народних депутатів на звернення, яке отримав від ініціативної групи, яка виступає проти перейменування міста. Серед іншого, розповів про обурення громадян порушеннями в ході проведення громадських слухань. Також доніс до відома парламентарів данні з найбільших опитувань громадян у фейсбуці, де більшість населення виступає за назву Новоград-Волинський. Детальніше на відео.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW