Україну накриє циклон з грозами, градом та шквальним вітром: прогноз погоди на 3 серпня



В Україні, 3 серпня, під впливом циклону очікуються рясні дощи. Починаючи від сьогодні циклон майже не зрушиться з місця, тому розподіл дощів буде приблизно таким самим.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що у більшості областей України очікуються дощі, подекуди з грозами та рвучким вітром. Натомість у Західній Україні переважатиме суха сонячна погода.

І ще дощів буде завтра трохи менше у південній частині - місцями, локальні.

У північних та центральних областях у середу ймовірні пориви вітру до 12-14 метрів за секунду.

Температура повітря повсюди передбачається досить однорідною, що буває не часто - впродовж дня в Україні +24+29 градусів, на Закарпатті до +29+31 градуса.

У Києві 3-го серпня очікується близько +25 градусів, місцями дощ, поривчастий північний вітер.

На Дніпропетровщині очікується град, діаметром 6-19 мм, гроза. Також за прогнозом передбачається короткочасне шквалисте посилення вітру до 15-24 м/с. 

Ранок у Дніпрі буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. На зміну дощу із грозами, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде дощ.

За останні 130 років 03 серпня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 39.0° у 1895 році, а мінімальна 9.7° у 1962.

Україну накриє циклон з грозами, градом та шквальним вітром: прогноз погоди на 3 серпня, фото-1

У Мелітополі є попередження про грозу. Небо, ясне у Мелітополі вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

За останні 130 років в Мелітополі 03 серпня спостерігалась максимальна температура повітря 38.5° у 1998 році, а мінімальна 10.8° у 1962.

Україну накриє циклон з грозами, градом та шквальним вітром: прогноз погоди на 3 серпня, фото-2

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Семена і пророка Єзекіля. У народі Семена називали Літопроводцем, оскільки він літо проводжає. За повір'ям, літо має закінчитися після обіду. Наші пращури примітили, яке третє число серпня, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною.

Наталка Діденко додала, що ще в четвер повітряна маса переважатиме волога, з помірними градусами, а в другій половині тижня на синоптичну арену повернеться сонце, яке й розігріє повітря до спеки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW