Зеленський вручив паспорт харківському школяру, - ФОТО



Президент України Володимир Зеленський вручив паспорти громадянам України, яким виповнилося 14 років.

Як повідомили у Департаменті освіти, у церемонії в Маріїнському палаці взяли участь діти військовослужбовців, які боронять державу, героїв, котрі віддали життя у боях за Україну, та школярі, які були змушені залишити дім через російську агресію.

Серед них був харківський учень Олександр Гармаш, який закінчив 7-й клас Харківського ліцею №89. Школяр – вже переможець ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та інформатики, обласного фестивалю комп'ютерної графіки та анімації у номінації «Scratch-проекти». Під час вручення документів Володимир Зеленський наголосив, що паспорт громадянина України символізує силу. Його знають і поважають в усіх країнах світу і навіть там, де не мають свободи сказати про це відкрито. Президент нагадав, що Україна переживала різні періоди у своїй понад тисячолітній історії – піднесення й спади, перемоги та втрати, героїзм і спокій.

«Але не було жодного періоду, коли б ми втратили нашу національну силу - нашу українську любов до свободи, наше особливе відчуття незалежності й нашу міцність - усе те, що вповні проявилося саме зараз, коли ми воюємо за майбутнє для України, за майбутнє для всіх вас», - підкреслив Президент України. 

Володимир Зеленський висловив переконання, що юні українці ще не раз зможуть відчути повагу до себе та своїх паспортів, і закликав робити все, щоб ця повага лише посилювалася.

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW