У Львові проголосували за нові назви для ще 25 вулиць міста: результати



Пропозиція, що набрала найбільше голосів, отримає один додатковий голос, який враховуватиме робоча група при затвердженні нової назви вулиці.

2 серпня у пресслужбі Львівської міськради оприлюднили результати онлайн-опитування про нові назви для ще 25 "російських" вулиць. За пропозиції для перейменування другого блоку вулиць проголосували понад 13 тисяч людей.

На цьому етапі нові назви обирали для таких теперішніх вулиць: Сергія Боткіна, Олексія Венеціанова, Михайла Врубеля, Софії Ковалевської, Володимира Комарова, Коряцька, Миколи Лобачевського, Степана Мельничука, Дмитра Мендєлєєва, Ігоря Михальчука, Івана Павлова, Василя Перова, Кіндрата Рилєєва, Петра Чайковського, Петра Шеремети, Олександра Засядька, Володимира Філатова, Івана Айвазовського, Льва Жемчужникова, Братня, Визвольна, Металістів, Переможна, Олександра Шумського, Заводська.

До прикладу, 58% містян, які взяли участь в опитуванні, висловились за перейменування  вулиці Петра Шеремети на вулицю Левка Лук’яненка. А 47,6% проголосували за зміну назви вулиці Петра Чайковського на вулицю Мирослава Скорика.

Із результатами голосування можна ознайомитися тут:

  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScl_e9uY2y1pm7DYtJbgBQf1yEcm1rglFqf_taTG0DKYWizQA/viewanalytics?fbclid=IwAR2jYX-SSE7kuDm-7T9CG2cSGS7WUkAr0NYSFd8Xd2yeVppQgqtESOSQXTM

Пропозиція, що набрала найбільше голосів, отримає один додатковий голос, який враховуватиме робоча група при затвердженні нової назви вулиці. Засідання робочої групи, де мають остаточно визначитися з новими назвами вулиць, відбудеться 8 серпня.

Фінальне ж рішення щодо перейменування вулиць прийматимуть депутати на найближчій сесії Львівської міськради.

Довідково. У межах дерусифікації в Львівській громаді перейменують 53 вулиці, названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. 

Читайте також: Як минула доба у Львові та області: головне станом на ранок 2 серпня

Фото на головній умовне: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW