На Донеччині проходить обов'язкова евакуація: перший поїзд прибув до Кропивницького, - ФОТО



Розпочалася обов'язкова эвакуація жителів Донеччини. Перший потяг прибув сьогодні вранці у Кропивницкий. Ним приїхали жінки, діти, люди похиліго віку, багато маломобільних. Усіх їх заселили та розселили.

Про це повідомили в пресслужбі Укразалізниці.

"Розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини, наш евакопотяг із Покровська прибув до Кропивницького чітко за графіком.

На пероні евакуйованих зустріли медики, рятувальники, психологи і волонтери, а також представники обласної військової адміністрації та очільниця евакуаційного штабу Ірина Верещук.

Першим рейсом нам вдалося доставити 136 пасажирів, з них 44 маломомібільних. Прямо на борту поїзда оформлено матеріальні виплати для 42 тимчасово переміщених осіб, з них 15 дітей.

Дякуємо World Central Kitchen за те, що всі нагодовані, Укрпошті - за чітку координацію виплат на станції, залізничним лікарям ЦОЗ Дніпра та Львова за кваліфікований супровід поїзда, а також усім службам і волонтерам, задіяним в порятунку українців з Донеччини", - йдеться в повідомленні.

Прибуття евакуаційного потягу прокоментув голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Райкович.

"Усі служби готувалися відповідально. Разом з віцепрем’єр-міністром Іриною Верещук були біля кожного вагона. Люди втекли з-під обстрілів, чимало натерпілися. Зараз для них важливе бодай тепле слово. Кожному допоможемо, дамо дах над головою, нагодуємо, прихистимо", - написав він у Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW