Розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини



Розпочалася обов’язкова евакуація населення Донецької області. Як передає 06239, про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила у Телеграмі.

За її словами, "розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини. Перший потяг прибув сьогодні вранці у Кропивницький. Жінки, діти, люди похилого віку, багато маломобільних. Усіх зустріли та розселили, всім допомогли".

Верещук подякувала місцевим службам, міжнародним організаціям і волонтерам, а також особисто керівнику Кіровоградської області Андрію Райковичу та його команді.

Кожен парний день із Покровська відправлятиметься евакуаційний поїзд до Кропивницького із зупинкою в Олександрії. Час відправлення – 16:30."Ми чудово розуміємо, що евакуація – це стрес і вихід із зони комфорту, тому робимо все можливе, щоб процес був якомога простішим і зручнішим. Зокрема, організовуємо евакуацію тяжко хворих та людей з інвалідністю – тих, хто потребує особливого піклування. Сама дорога – у комфортних поїздах із безплатним харчуванням від організації World Central Kitchen. Одразу на місці прибуття всі евакуйовані можуть оформити разову грошову допомогу: 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2000 гривень для всіх інших. Також можна буде оформити щомісячну виплату для ВПО у такому самому розмірі. Закликаю всіх скористатися цією нагодою та виїхати у більш безпечний регіон України. Ситуація в нашій області вже зараз дуже складна, але іще складнішою вона стане з настанням холодів.", - повідомляє начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.Всі переселенці будуть безплатно розселені до комунальних закладів або приватних будинків та матимуть змогу отримати гуманітарну та психологічну допомогу, соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій. Кожен, хто прибуває до Кропивницького, отримає від мобільних операторів повідомлення із переліком всіх необхідних контактів в області.Перший такий евакуаційний поїзд уже відправився вчора, 1 серпня. Ним Донеччину покинули 136 людей, серед яких 44 – маломобільних.

Як повідомляв 06239, 29 липня Кабінет Міністрів України створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області. Його очолила Верещук. До штабу увійшли представники міністерств, силових відомств та військових адміністрацій.

Евакуація жителів неокупованих районів Донеччини передбачається до початку опалювального сезону.

62e8d9f6ba994.jpeg62e8da059ca63.jpeg62e8da14298be.jpegВозможно, это изображение 15 человек, люди стоят и улицаВозможно, это изображение 5 человек и поездВозможно, это изображение 7 человек, на открытом воздухе и в помещенииВозможно, это изображение 5 человек и на открытом воздухеВозможно, это изображение 10 человек, люди стоят и на открытом воздухеВозможно, это изображение 2 человека и люди сидятВозможно, это изображение 3 человека, люди сидят и в помещенииВозможно, это изображение 2 человека, люди сидят и в помещенииВозможно, это изображение 2 человека, люди сидят и в помещенииВозможно, это изображение 1 человек и в помещенииВозможно, это изображение 1 человек, сидит и в помещенииВозможно, это изображение 2 человека, люди сидят и в помещении



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW