СБУ у Сумах викрила прибічницю збройної агресії росії проти України, яка вихваляла злочини окупантів



У Сумах співробітники Служби безпеки України викрили громадянку рф, яка, маючи посвідку на проживання в Україні, поширювала матеріали із підтримання збройної агресії росії проти України та вихваляла злочини окупантів.

За даними досудового слідства, громадянка рф у забороненій соцмережі поширювала контент, який містив підтримання злочинних дій російських окупантів проти України. У своїх публікаціях зловмисниця раділа захопленню рашистами Маріуполя і “Азовсталі” та називала захисників України “укрофашистами”.

Встановлено, що жінка переїхала в Україну з росії тридцять років тому та отримала посвідку на постійне проживання. Свою активну антиукраїнську діяльність “прибічниця руського міру” розпочала під час повномасштабного вторгнення окупантів.

У ході санкціонованого обшуку у помешканні зловмисниці правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний пристрій, які містять докази протиправної діяльності.

Ворожій пропагандистці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі СБУ перевіряє інформацію щодо можливої співпраці зловмисниці зі спецслужбами країни-агресора та зв'язків з іншими прибічниками агресії.

Викрили та блокували ворожу пропагандистку співробітники Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW