Відбиття штурму на Луганщині, деокуповані 46 населених пунктів та потужний обстріл Торецька: головне за ніч по регіонах



Розпочалася сто шістдесята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Досі зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі. Вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні об’єктів в глибині території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

На Сумщині ранок почався з мінометних обстрілів

В регіоні ситуація станом на 10 ранку наступна. Ніч на Сумщині була тихою, а ранок знову почався з мінометних обстрілів.

Тричі за ранок росіяни відкрили вогонь по Есманьській, Середино-Будській та Юнаківській громадах.

Усі обстріли почалися близько сьомої ранку. Усього 14 прильотів.

Без жертв та руйнувань.

На Запоріжжі окупанти знову обстріляли цивільну інфраструктуру 

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Новодарівка.

Надійшло 16 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1081 людей, з них 265– діти.

Сьогодні, 02 серпня, через несприятливі погодні умови виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з обласного центру не відбудеться.

Інформація щодо змін перетину лінії розмежування через безпекову ситуацію буде повідомлена додатково.

Ворог накрив артилерійським вогнем Криворізький та Синельниківський райони

Одразу 2 райони області вночі потрапили під ворожі обстріли. У Синельниківському районі російська армія умисно поцілила по житловому сектору. На щастя, обійшлося без жертв.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Опівночі із РСЗВ "Смерч" агресор вдарив по Синельниківському району. Влучив по житловому сектору Покровської громади. 

В одному з сіл пошкоджено житловий будинок, господарчу споруду, магазин та 5 легкових автомобілів. Людей не зачепило. 

Рятувальники обстежують території - шукають небезпечні уламки снарядів. 

У Криворізькому районi гатили по трьох громадах - Зеленодольській, Широківській та Карпівській. Люди цілі. 

У селі Кошове Широківської громади зачепило лінію електропередач. Село без світла. На місці працюють електрики. 

По Карпівській громаді вдарили з "Ураганів". Там ніхто не постраждав.

На Харківщині через ворожі атаки значні руйнування 

Минулої ночі у м. Харкові було спокійно, ударів ворога не зафіксовано. 

російські окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони області. Наголошу: постраждала виключно цивільна інфраструктура! 

У Чугуївському районі зранку окупанти влучили в одне із виробництв. Як наслідок - зруйновані будівлі та потужності.

Вночі росіяни обстріляли с. Циркуни, Харківського району, пошкоджений житловий будинок.

Кілька разів наносили удари і по Черкаським Тишках, були влучання по відкритих територіях. Окупанти знищили готельно-ресторанний комплекс, пошкодили господарчі будівлі та хвойні насадження. 

У Богодухівському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджене фермерське господарство, рятувальники ліквідували пожежу.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, викликів щодо постраждалих унаслідок російських обстрілів не було. 

На лінії зіткнення тривають бойові дії. 

Наші захисники продовжують тримати свої позиції та знищувати живу силу та техніку ворога.

Минулої доби окупанти здійснили висування окремих підрозділів у районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, однак відступили після удару ЗСУ по позиціях окупантів. 

Окупанти зазнають втрат і тиснуть на Бахмут. Ситуація на Луганщині

Про обстановку в регіоні розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай:

Загарбники концентрують сили на Бахмутському напрямку, але на них вже чекає міцна оборона ЗСУ.

Із отриманням українською армією далекобійної артилерії, окупантам тепер важко засинати, бо «можна не побачити світанку».

У лавах зс рф порушення морально-психологічного стану через провали у наступах, а також через щоденні втрати бійців і техніки – допомога західних партнерів Україні робить свою справу.

Ворог завдав два потужних ракетних удари – загалом випущено вісім ракет. Зафіксовано чотири авіаудари по населених пунктах.

Сім разів росіяни використовували артилерійську підтримку, ще двічі використовували міномети, залучали танки, але не досягши успіху противник відступив.

 На Донеччині потужні обстріли 

Під ранок потужні обстріли Миколаївської громади і ракетний удар по Торецьку, зафіксовано значні руйнування. Інформація щодо жертв і постраждалих уточнюється.

На Миколаївщині ворог атаку села

Під постійним обстрілом Березнегуватська громада – ворог атакує села, що знаходяться на лінії розмежування. Про жертв і поранених даних немає.

На Херсонщині деокуповано 46 населених пунктів 

ЗСУ деокупували 46 населених пунктів, усі звільнені села дуже пошкоджені. Окупанти залишили по собі сильно розбиті дороги, заміновані мости та узбережжя річок, згорілі поля, ліси, будинки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW