Циклон принесе в Україну періодичні дощі: прогноз погоди на 2 серпня



2 серпня православні християни відзначають День пам'яті пророка Іллі, покровителя дощів та блискавок. За легендою вважається, що пророк проганяє нечисту силу з неба своїми блискавками і грозами. Сподіваємося, що це допоможе нашим героїчним захисникам і захисницям долати рашистів. Цей день також, зазвичай, існує, як нагадування про вже ближчу осінь.

Про це повідомляє редакція.

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що хоча дні й спекотні, проте вночі вже прохолодно. На Іллі в Україні буде тепла, проте не спекотна, погода: протягом дня +24+29 градусів, на півдні хіба десь підскочить до +30 градусів. 

А найближчої ночі очікується +14+19, у південній частині до +20 градусів.

Дощі через діяльність циклону йтимуть у вівторок періодично майже повсюди в Україні. Лише в західних областях істотні опади завтра малоймовірні.

У Києві Ілля буде з нестійкою погодою - місцями дощ, гроза. Максимальна температура повітря 2-го серпня передбачається комфортною, близько +26 градусів.

У Дніпрі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, після обіду - дощ із грозою, ближче до вечора - дрібний дощ.

За останні 130 років 02 серпня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 37.3° у 1998 році, а мінімальна 9.0° у 1962.

Циклон принесе в Україну періодичні дощі: прогноз погоди на 2 серпня , фото-3

Ввечері у Мелітополі на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Нічний дощ закінчиться ще до світанку. Вдень розпочнеться дощ із грозою, який ближче до вечора має припинитися.

За останні 130 років 02 серпня в Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 38.6° у 1998 році, а мінімальна 10.6° у 1962.

Циклон принесе в Україну періодичні дощі: прогноз погоди на 2 серпня , фото-4

Народний прогноз погоди: 2 серпня вшановується пам'ять пророка Іллі. У народі вважається, що з Іллі йде поворот на осінь, хоча спекотне літо може простояти ще довго. У цей час встановлюється помірне тепло. Світловий день іде на спад, а ночі на збільшення. Якщо у цей день буває глухий грім - до тихого дощу, грім гучний - до зливи, грім безперервний - буде град; грім гримить довго і не різко - до негоди, якщо ж уривчасто і не тривало - буде ясно.

Наталка Діденко додала, що температура води в Дніпрі та навколишніх водоймах зараз десь 22-23 градуси.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW