ЗСУ знищили склади ворога на Херсонщині, а на Донеччині не припиняються обстріли



Розпочалася сто п’ятдесят сьома доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових і цивільних об’єктах на території України. В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога продовжує вести розвідку та ізолювати район ведення бойових дій. Триває чергування носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр” в акваторії Чорного моря з метою нанесення ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України. За минулу добу і початок нової війська рф не припиняли ракетні удари та обстріли територій нашої країни. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших регіонах України. 

На Дніпропетровщині вночі ворог накрив вогнем Нікопольський район: руйнування є, жертв немає

У Нікопольському районі знову ворожий обстріл. російські війська вдарили по Нікополю та Червоногригорівській громаді з "Градів". Випустили до 80 реактивних снарядів. Знову вночі, коли люди спали. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

В Нiкополi агресор поцілив по адміністративній будівлі підприємства. Там сталася пожежа. Її вже загасили. Побиті 5 вантажівок та трактор. Пошкоджені цехи, господарчі споруди. 

Є влучання і по одній з міських установ. У будівлі вибиті вікна. 

Уламками снарядів знищено 1 приватний будинок та господарчу споруду. Пошкоджено 15 житлових будинків та 16 господарчих споруд приватного сектору. Побито 1 автомобіль. 

Перебиті лінії електропередач по одній з вулиць. Без світла більше 1000 людей. 

Аварійні бригади відновлюють електропостачання. 

На щастя, людей не зачепило. 

Ще один обстріл - по Червоногригорівській громаді. Били теж з "Градів". Там обійшлося без постраждалих та руйнувань.

На Харківщині рашисти завдали ракетні удари 

По місту Харків окупанти завдали удари по Слобідському та Новобаварському районах: 

Близько 3 години наслідок обстрілу училища зруйнована будівля центрального корпусу та спортивної зали, виникла пожежа.

Близько 05 год окупанти влучили в землю біля раніш зруйнованої будівлі. Попередньо - постраждалих немає. За даними Штабу оборони Харкова, росіяни влучали ракетами С-300. 

По області протягом доби окупанти наносили удари по Чугуївському, Ізюмському, Харківькому, Богодухівському районах. Через обстріли виникали пожежі на об’єктах критичної інфраструктури, підприємтсвах, будинках, складах, господарчих спорудах. 

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, внаслідок обстрілів протягом доби госпіталізували 50-річну жінку в Харківському районі. 

У Чугуївському районі в Новопокровські громаді горів склад металоконструкцій. 

В Ізюмському - від артобстрілів виникла масштабна пожежа на підприємстві. Рятувальники працювали у посиленому режимі. 

У Барвінківській громаді теж виникали пожежі на відкритих територіях. У Балаклійській унаслідок обстрілу приватного домоволодіння горів дах будинку.

У Харківському районі у Дергачах горіла господарча споруда, гараж та автомобіль. 

У Богодухівському районі у смт. Золочів. Внаслідок обстрілу горіло поле з пшеницею на площі 3 га.

Велика подяка усім службам Харківщини, правоохоронцям, які цілодобово працюють, ліквідовують та фіксують наслідки російського терору. 

Мужньо тримають позиції наші військові. Збройні Сили України вчергове відбили штурм росіян в районі Бражківки, що в Ізюмському районі.

На Запоріжжі ворог використовує танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Новоселівка, Оріхів, Темирівка, Гуляйполе. 

Надійшло 48 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 970 людей, з них 253– діти.

На Луганщині обстріли із зброї різного калібру 

Під Верхньокам’янським наші бійці своєчасно виявили розвідгрупу, завдали їй вогневого ураження і змусили відступити. Відійшов ворог іще на п’ятьох напрямках, звідки робив спроби прорвати нашу оборону. Протягом минулої доби окупанти випустили сім ракет, провели сім артилерійських атак, одну – танкову, а також застосували міномети.

На Донеччині не припиняються обстріли 

Зранку противник обстріляв Слов'янськ, пошкоджена будівля автовокзалу. Ворог здійснив авіаудар по селищу Красногорівка Очеретинської громади, веде інтенсивні артобстріли міст Мар'їнка і Красногорівка. 

У Сіверську прямим влучанням снаряда пошкодили будівлю Центру надання соціальних послуг. За добу по області — 6 загиблих, 15 поранених. 

На Миколаївщині обстріли спальних районів

Вночі обстріляли один зі спальних районів Миколаєва, значних пошкоджень зазнали багатоповерхівки. Попередньо відомо, одна людина загинула, троє зазнали поранень. Також вночі у Баштанській громаді було декілька вибухів за містом. Попередньо – спрацювала ППО. Вчора ввечері – обстріли с. Широке Широківської громади, внаслідок яких зайнялися поля.

На Херсонщині продовжуються обстріли із зброї різного калібру 

Практично на всій території області військові рф із танків, ствольної та реактивної артилерії продовжують обстрілювати звільнені та окуповані населені пункти. ЗСУ здійснили влучні удари по складах та позиціях особового складу російських військових у Чорнобаївці, Новій Каховці, у Брилівці та селах Бериславського і Каховського районів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW