«Обличчя кольору війна». У київському Театрі на Подолі маріупольські актори зіграли власну трагедію, - ФОТО



У київському Театрі на Подолі відбувся показ документальної вистави «Обличчя кольору війна». У її основі – реальні історії акторів маріупольського театру «Conception»  про перебування в окупованому місті.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міськради.

Кожен актор наповнив виставу власними емоціями та досвідом пережитої трагедії. Глядачі могли побачити, як учасники намагалися вижити під постійними обстрілами, перебуваючи у підвалі та втрачаючи своїх близьких. 

Серед акторів можна було побачити відомого маріупольського фотографа Євгена Сосновського. Він, як і багато інших маріупольців, втратив дім, велику бібліотеку, яку збирав багато років, колекцію вінілових пластинок. Пережив зраду. Дивився в очі горю, яке не знає меж.  Ледве не загинув.

Яскраві аудіовізуальні рішення режисера Олексія Гнатюка ще сильніше передали той біль та страх, який був супутником жителів Маріуполя. Люди плакали у залі, а після завершення - аплодували.  

«Важливо, щоб трагічні події Маріуполя залишалися не лише у нашій пам’яті та серці, але й були розказані усьому світу. Ця вистава є таким свідченням. Вона замальовує ті жахи, що пережили маріупольці. У ній актори не грають ролі, а проживають події. Адже, нажаль, це не вигадана історія. Саме мистецтво допоможе зберегти пам'ять для того, щоб ті трагічні події ніколи не були забуті», - сказав мер Вадим Бойченко.

У Маріуполі це був аматорський театр, більшість акторів не професійні. Про відновлення свого колишнього репертуару вони поки не думають. І взагалі не загадують, чим будуть займатися далі. Цю виставу, кажуть, зробили зокрема для того, аби їхнє рідне місто Маріуполь – пам’ятали.

Читайте також:

"Росіяни влаштували «повітряну тривогу» спеціально для 200 маріупольців, щоб зірвати евакуацію". Історія Євгена Сосновського

Маріуполь на сторінках “Flaneur”: Тепер спогади можна гортати, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW