День Сил спеціальних операцій - таємничого та елітного підрозділу ЗСУ: потрапити до нього може один з 10 кандидатів



Сьогодні, 29 липня воїни Сил спеціальних операцій відзначають професійне свято. Це наймолодша та найсучасніша складова ЗСУ, девізом якої є фраза Святослава Хороброго "Іду на Ви".

Про це повідомляє редакція.

ССО заснували в 2016 році. Це підрозділ, аналогів якому не було в історії сучасної України. Бійців ССО називають військовою елітою держави.

Вимоги на службу настільки жорсткі, що добір проходять лише 10% кандидатів. В нові спецпідрозділи потрапляють високомотивовані, стресостійкі та досвідчені військові, які роками сиділи в окопах та бігали з автоматами. А їх фізичний стан має прирівнюватися до легендарних запорізьких козаків. Перевіряють його на полігоні надважкими випробовуваннями.

Спецпризначенців навчають бути розвідниками та стратегами, брати участь у рейдах у тилу ворога, підпільній роботі за лінією фронту. Також вони можуть організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти важливих заручників або захоплювати ворогів. Військові здійснюють спеціальну розвідку. 

За роки війни на Донбасі та від початку повномасштабного вторгнення воїни ССО добре відзначились при проведенні багатьох бойових операцій. Досягнення підрозділу висвітлюються на офіційній сторінці в Facebook. Але там їх тільки невелика частина, тому що ці таємничі хлопці - самі фанатіють від своєї роботи і готові практично цілодобово бути в ній, їздити по всій Україні, а інколи і за кордон. До речі, Сили спеціальних операцій першим досягли сумісності із НАТО. Наприклад, 24 липня 2019 року 140-й центр ССО ЗСУ пройшов сертифікацію як підрозділ SOF. Це означає, що він може залучатися в Сили швидкого реагування НАТО.

День Сил ССО встановили указом президента від 26 липня 2016 року. Хлопці з цього підрозділу з радістю приймають привітання вдячного українського народу. Зокрема, в своєму Twitter їм світлину присвятив міністр оборони Олексій Рєзніков.

"Вітаємо наших бійців із Днем Сил спеціальних операцій. Про вас ходять легенди, і після нашої перемоги про вас зніматимуть оскароносні фільми. Успіхів у всіх ваших починаннях та благополучного повернення. Завжди. Усього найкращого у це свято, сірі вовки!", - написав він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW