У Хмельницькій громаді нові правила для водіїв електросамокатів



У Хмельницькій громаді врегулють правила їзди на електросамокатах. Для цього, розповів заступник міського голови Микола Ваврищук, розробили відповідний документ. Над ним, каже, місяць працювала робоча група. Корективи вносили з урахуванням побажань містян, для яких створили спеціальне опитування. Тепер порядок використання електросамокатів розглянуть у виконкомі міської ради.

Хмельницький блогер Олександр Зорян каже, активно користується електросамокатом від початку повномасштабного вторгнення до України. Говорить, він – один із тих, хто вніс пропозиції до новоутвореного документа з врегулювання їзди на електросамокатах в громаді. Зокрема, запропонував збільшити дозволену швидкість.

"Коли почав їздити на самокаті, то почав більше посміхатися. Коли їдеш в громадському транспорті, то більше в собі. Коли ведеш машину, то (концентруєшся, — ред.) на дорозі. Коли на самокаті, то відчуваєш запахи, чуєш звуки. Неодноразово ловив себе на тому, що їду і посміхаюся. Навіщо людині їхати 5 км/год, якщо вона може йти 5 км/год. Перевага самоката в тому, що людина може пересуватися швидше, ніж йти пішки", — каже водій електросамоката, блогер Олександр Зорян.

Це зауваження врахували та внесли відповідні корективи, — розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. Він також зазначив, що опитування, де жителі громади могли написати свої пропозиції, тривало два тижні. Нині його завершено, і документ готовий.

"Кожен міг зайти, проголосувати, залишити свій коментар. 220 громадян відгукнулися, з них переважна більшість, 85 %, говорить, що потрібно розробити такий порядок на рівні громади. 164 людини залишили свої коментарі. Частина з них були дуже хороші", — коментує Микола Ваврищук.

Хмельничанин Олександр Галабурда на електросамокаті їздить кілька років. Новоутворений документ ще не бачив, та, каже, чув про його створення. Його укладання вважає правильним.

"Правила мають бути, ми маємо розуміти, де ми можемо їздити. Хотілося б, щоб можна було їздити і парками, і пішохідною зоною", — каже Олександр.

Порядок використання легких електричних транспортних засобів складається з чотирьох блоків, розповів Микола Ваврищук. Найближчим часом його планують візуалізувати. Створити такий документ, каже, вирішили, щоб врегулювати їзду на електросамокаті в громаді. В Україні, розповіла старша інспекторка патрульної поліції Юлія Цісарук, правовий статус електросамокатів невизначений.

"Люди ним користуються, їздять велосипедними доріжками, проїзною частиною, тротуарами та узбіччями. Законом не прописано, де саме має рухатися водій електросамоката, з якого віку", — розповідає Микола Ваврищук.

Порядок використання легких електричних транспортних засобів тепер розглядатимуть у виконкомі Хмельницької міської ради.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW