Олександр Міщенко: Стоп земельному дерибану під час війни!



"Стоп земельному дерибану під час війни!", - депутат Житомирської районної ради, Голова ГО «Земельна Варта Житомирщини» Олександр Міщенко розповідає, що постановою Кабінету Міністрів N 303, від 13 березня 2022 року, було припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”.

Читайте також: Знову незаконна порубка дерев на Житомирщині?

Олександр Міщенко зауважує, що державний нагляд (контроль) в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів покладено на Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру - Держгеокадастр.

«Оскільки сьогодні в Україні, під час війни, органаними місцевого самоврядування продовжується ганебна практика дерибану земель, яскравим прикладом є Житомирська міська рада, тому дуже важливим є відновлення функцій нагляду (контролю) особливо в частині дотримання земельного законодавства», - говорить депутат райради.

За його словами, такого не має бути, що в країні відбувається розподіл землі, а орган державний орган контролю позбавлений можливості перевірок.

Відповідне звернння Олександр Міщенко направив до Верховної Ради:

«Маю надію, що звернення буде розглянуто на профільному комітеті, та Кабінет Міністрів прийме відповідні зміни.

P. S. Стаття 14 Конституції України: Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави».

Читайте також: У Житомирі працівники водоканалу виявили унікальну знахідку — дерев’яний трубопровід початку ХХ століття протяжністю близько 300 м

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW