Власник маріупольських заводів Ахметов втратив 64% статків, але залишився найбагатшим в Україні, - Forbes



З початку війни статки Ріната Ахметова впали на 64%. З лютого він частково втратив металургійні, енергетичні, аграрні активи. Та диверсифікація бізнесу дозволяє йому вигравати перегони в інших українських підприємців.

Наскільки постраждав добробут ще донедавна найбагатшого багатія України проаналізував Forbes, передає Zn,ua

Головний висновок дослідження: попри повномасштабну війну РФ проти України Рінат Ахметов залишається найбагатшим українцем.

Якщо на початку 2022 року Forbes оцінював статки Ахметова їх у $13,7 млрд, то в липні  – лише в $4,9 млрд.

Головний скарб бізнес-імперії «Метінвест» втратив 2/3 бізнесу. Раніше Forbes оцінював вартість «Метінвесту» в $3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $2,25 млрд. Також було оновлено оцінку ДТЕК — зараз вона становить $580 млн.

Найважливішими з решти активів залишаються приватна та комерційна нерухомість ($650 млн), ПУМБ ($250 млн) і транспортна компанія «Лемтранс» ($225 млн). Оцінити готівкові кошти й інші ліквідні активи Ахметова непросто: він не подає майнових декларацій, однак з огляду на попередні виплати дивідендів ця сума може становити $300 млн.

Вартість елітного транспорту Ріната Ахметова Forbes оцінює у $160 млн, його головна складова – яхта Valerie виставлена на продаж за €89 млн. Футбольний клуб «Шахтар» подешевшав до $150 млн, більшу частину з яких становить трансферна вартість футболістів.

У СКМ досить обережно прокоментували оцінку Forbes.

«Будь-яка оцінка вартості активів під час війни, з нашої точки зору, буде з високою вірогідністю хибною», – зазначили у пресслужбі СКМ.

У компанії додали, що їхня оцінка збитків у звʼязку з активною фазою бойових дій і збільшенням кількості ракетних обстрілів українських територій на цей момент у повному обсязі поки неможлива.

«Вона обовʼязково буде проведена пізніше. Ми очікуємо, що сума становитиме десятки мільярдів доларів США», – заявили в СКМ.

Читайте також:

Власник маріупольських заводів "Азовсталь" та ММКІ Рінат Ахметов подав позов проти Росії до Європейського суду

Ахметов виходить з медійного ринку. Маріупольські ЗМІ залишились без інвестора





AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW