На півдні України напружена оперативна обстановка



Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13годину 27 липня - ОК"Південь".

Обстановка в нашій операційній зоні напружена, динамічна, але контрольована силами оборони.

Ворог продовжує ведення бойових дій по рубежах оборони.

Вночі нанесено удар реактивними снарядами системи залпового вогню “Смерч” по Миколаївській області. Уражено об’єкти промислової інфраструктури, зокрема й ремонтне підприємство. Також пошкоджено кілька приватних будівель та автотранспорт. Попередньо без жертв та постраждалих.

Також серед ночі двічі обстріляно Нікопольський район. В Марганці «Градами» з напрямку Енергодару ворог бив по житловому сектору: по зупинці громадського транспорту та багатоповерхових будинках. Пошкоджено кілька одиниць автотранспорту. Одну поранену особу госпіталізовано. Відомості про обстріл внесено в ЄРДР з правовою кваліфікацією кримінального провадження - порушення законів та звичаїв війни. За межами міста, на відкритих поверхнях також зафіксовано чисельні влучання. Оскільки ворог часто використовує касетні снаряди, місцевість перевіряється на вибухонебезпечність.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 150 вогневих завдань, за результатами яких закріплено наш вогневий контроль над транспортними артеріями на окупованих територіях, а окупаційні війська зменшено на 51 рашистів, ще 2 гаубиці «Мста-Б», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також склад боєприпасів у Солдатському.

В Чорному морі напоготові до нанесення ракетних ударів 2надводних і 1підводний ворожий ракетоносій, споряджені 20 ракетами типу «Калібр». Решта 11 кораблів та катерів рашистського флоту продовжують маневрувати в ракетно безпечних районах поблизу узбережжя Криму.

Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, дотримуйтесь алгоритмів і правил дій за ними, отриману інформацію ретельно перевіряйте на достовірність, будьте обережні із підозрілими предметами, людьми, обставинами, не поспішайте оприлюднювати інформацію про них. Першочергово повідомте компетентні органи.

Все буде Україна! Вперед – до Перемоги!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW