Шкарлет розповів про початок нового навчального року в Україні: подробиці



Рішення щодо початку нового навчального року прийматимуть спільно з батьками. 

Станом на 21 липня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про початок 2022 - 2023 навчального року. За його словами, форма організації освітнього процесу залежатиме від безпекової ситуації в регіоні. Про це повідомили на сайті Міністерства освіти та науки України. 

"У громадах, що не демонструватимуть достатній рівень безпеки, освітній процес не розпочнеться в офлайн-форматі. Під час сигналу повітряної тривоги діти мають переходити до сховищ, це теж є певною умовою початку освітнього процесу. Розклад занять і тривалість визначає заклад, форма організації освітнього процесу буде визначатися в кожній громаді окремо", - зазначив Сергій Шкарлет.

МОН рекомендує за можливості запровадити змішану форму навчання в школах. Як зазначив міністр, рішення прийматимуть спільно з батьками. Для тих, хто обере онлайн-навчання, будуть організовані окремі спеціалізовані класи.

За словами міністра, навіть у разі наявності в школі обладнаного сховища, батьки можуть відмовитися від очного навчання дитини та продовжити освітній процес дистанційно. Таке рішення батьки можуть приймати не колективно, а особисто, жодна дитина не буде відрахована та відсторонена від навчання.

Міністр повідомив, що навчання у ЗВО розпочнеться в різні дати. Для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти.

"Уряд ухвалив розпорядження щодо компенсації витрат закладам вищої освіти за навчання здобувачів з ТОТ і територій активних бойових дій, які тимчасово втратити можливість продовжувати оплату. Наразі це майже 14 тисяч студентів, компенсація з резервного фонду буде здійснена", - додав Сергій Шкарлет.

Міністр зазначив, що діти загиблих захисників і захисниць України в негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення. Студентів, які є внутрішньо переміщеними особами, будуть переводити на бюджет (у разі наявності вільних місць).

Читайте також: "Укрпошта" анонсувала вихід нової марки "Доброго вечора, ми з України"

Фото на головній умовне: з відкритих джерел



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW