Чи є нацизм у самій росії



Росія розв’язала війну в Україну під приводом “денацифікації”. Проте, можливо, сьогодні сама росія має потребу у цьому процесі. 

Пропагандисти і вдень і вночі кричали про нацистів в Україні, які не дають життя людям на Донбасі і тероризують мирне населення. Кожен українець розуміє, що це лише хворі вигадки і калька з методичок. А от росії треба вже переживати, як би не вийти на самих себе. 

За версією колишнього дисидента та політв’язня радянського режиму що наразі проживає в США, Германа Обухова, нацизм має декілька характерних ознак: великодержавний шовінізм,  злиття всіх гілок влади, агресія по відношенню до сусідніх держав та захоплення суміжних територій, переслідування опозиції та політичні вбивства, звеличення фюрера, пише Defence Express.

Тотальна цензура - ще одна характерна риса сучасної росії. Сьогодні держава максимально обмежує доступ громадян до альтернативної інформації, закриває канали, які можуть транслювати думку, що не сходиться з провладною, блокує соцмережі. А за фразу “нет войне” можна отримати реальний тюремний термін. Не можна критикувати владу. Це нагадує Німеччину часів Другої світової, де критика німецького фюрера Гітлера не допускалася.

На перший план виходить пропаганда. Росіян вводять в оману, створюють для них хибне сприйняття реальності, вороже ставлення до інших країн. Сьогодні рф нагадує Німеччину під час Другої світової під впливом геббельсівської пропаганди. Геббельс казав: "Дайте мені засоби масової інформації, і я з будь-якої нації зроблю стадо свиней".

У росії існує культ “величі” у порівнянні з іншими країнами. Росіяни звикли асоціювати свою величність, перш за все, з розміром території і постійно прагнуть її збільшення. І куди ще далі, коли порядку немає на вже підвладній території? 

Другорядність інших народів також прослідковується у російській риториці. Чого тільки варте словосполучення “менший брат”. Культура, історія, армія, державницька традиція, церква - все це подається з нальотом величності та могутності. У гітлерівській Німеччині також існував культ переваги “арійської раси” над усіма іншими. 

Треба ще звернути увагу на переважний етнічний склад російських військ, які вдерлись на територію Україні. Це були буряти, чеченці, тувинці та інші. А от на параді 9 травня цих народів, які віддають свої життя за ідею путіна, не було. На параді пройшли люди слов’янської зовнішності, що остаточно показує етноцид малих народів у самій росії. 

Варто також відзначити, що на боці рф воюють російські неонацисти. У росії є диверсійно-штурмова розвідувальна група “Русич” під командуванням Олексія Мільчакова, яка має репутацію прихильників нацистської ідеології. Це найвідоміший підрозділ "Новоросії".

Єдина лінія партії - це вже зрозуміла традиція в рф. У Німеччині була дозволена тільки одна партія – НСДАП. У теперішній росії сьогодні існує фактично однопартійна система: “Єдина Росія” з 2003 року має парламентську більшість, яка на пізніших виборах переросла в конституційну більшість. Як такої опозиції у росії немає. Законодавча влада повністю під контролем Кремля.  

Як і нацистська Німеччина окупувала Судетську область під приводом захисту німецького населення в Чехословаччині, так і сучасна росія під приводом захисту російськомовного населення напала на Україну і продовжує сама ж бомбити мирні міста, де живуть російськомовні громадяни. 

Все, що пов’язано з Україною, для росіян виступає немов тригер. Мова, символіка, культурні надбання - все це нищиться і присікається у захоплених містах у першу чергу. 

Вже шість країн світу визнали дії росії геноцидом українського народу.  Це Україна, Естонія, Латвія, Канада, Польща, Литва, Чехія. Росія здійснює цілеспрямовані дії знищення українців. Це підтверджують численні вбивства та злочини на території нашої держави. 

Ну і на останок про символізм. Можна відзначити символіку “спецоперації”, яку так активно просувають в маси: літери Z та V.  Цікаво, що літера Z була присутня на емблемі 4-ї поліцейської панцергренадерської дивізії СС, яка брала участь в боях Другої світової війни на території Франції, Радянського Союзу, Греції, Угорщини, Польщі, Німеччини. 

Символ V у нацистській Німеччині використовувався як “шеврон старого бійця”, що мав виділяти найдавніших членів СС. Цей символ носив на уніформі, зокрема, Райхсфюрер СС Генріх Гіммлер. 

Ці літери росіяни наносять на свою техніку, одяг, використовують на заходах, вишукують дітей у формі цих літер. Російські чиновники пояснили, що буква Z для них означає слова “За перемогу” і “Завдання буде виконано”. V означає східний військовий округ,  "сила V правде".  Дивно, що росія, яка постійно наголошує на концепції «русского міра», «слов’янськості», використовує латинську символіку замість кирилічної. 

То де треба проводити денацифікацію?



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW