В Україну йде спека з Африки: синоптик розказав, коли і де буде найгарячіше



В Україні найближчими днями знову повернеться спека. За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, температура підійматиметься до +38°. Раніше мы повідомляли, що починаючи з понеділка на Правобережжі захазяйнує антициклон Lebrecht. Він принесе із собою суху і сонячну погоду.

Про це повідомляє редакція. 

Сьогодні та завтра в Україні очікується суттєве підвищення температури у зв'язку із надходженням спекотної повітряної маси африканського походження.

За його словами, активний малорухливий циклон, який останні кілька днів облаштувався над Східною Європою, приніс відчутне похолодання в північні та східні області України.

"Середньодобова температура тут виявилася на 4-6 °С нижчою за кліматичну норму. Крім того, щільна хмарність та періодичні дощі додатково надають дискомфорту, а погодні умови більше нагадують другу половину вересня", - розказав синоптик.

Водночас до західних та південних областей нашої країни докотилася хвиля спеки із Центральної Європи, каже він.

"За рахунок деякої трансформації повітряної маси, температура вже не настільки висока, яка була ще кілька днів тому у Великій Британії, Франції та інших країнах, але все одно значно перевищує кліматичну норму для цієї пори року", - зазначив він.

За прогнозом Ігоря Кібальчича, у найближчі дві доби спека на більшій частині України посилиться, за винятком півночі Лівобережжя. Проте й там середньодобова температура помітно підвищиться і стане більш комфортною.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW