Україну накриє антициклон Lebrecht: прогноз погоди на 25 липня



Понеділок в Україні відзначиться контрастно погодою. Очікується похолоданням у північних областях, грозові дощи на Лівобережжі та сонячний антициклон на ім'я Lebrecht.

Про це повідомляє редакція.

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що 25-го липня у північних областях України спека послабне, температура повітря знизиться до +23+27 градусів.

У більшості областей України очікується +25+29 градусів, на Одещині до +29+31 градуса.

Дощі з грозами пройдуть вночі на півночі та в Центрі, протягом дня дощова, періодично, погода спостерігатиметься на Лівобережжі України - атмосферний фронт. 

На Правобережжі захазяйнує антициклон Lebrecht - сухо сонячно.

Північно-західний вітер буде рвучким у північних та центральних областях України.

У Києві новий тиждень почнеться послабленням спеки, температура повітря вдень становитиме близько +24, +25 градусів. Дощ у столиці ймовірний сьогодні ввечері та найближчої ночі. Завтра вдень, у понеділок, переважатиме суха, вітряна погода.

У Дніпрі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться ближче до вечора.

За останні 130 років 25 липня у Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 37.7° у 2001 та 2008 роках, а мінімальна 10.4° у 1956 році.

Україну накриє антициклон Lebrecht: прогноз погоди на 25 липня , фото-1

Протягом усього дня у Мелітополі буде триматися хмарна погода. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме сильний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

За останні 130 років 25 липня у Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 35.8° у 1999 та 2008 роках, а мінімальна 11.6° у 1983.

Україну накриє антициклон Lebrecht: прогноз погоди на 25 липня , фото-2

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять священномучеників Прокла та Іларія. У народі цей день називали Прокл Великі Роси. Проклові роси вважаються лікувальними. У минулі часи їх збирали для лікування хвороб очей. Тоді вірили, що роса в цей день наділяє красою, спокоєм. Наші пращури помітили, якщо на Прокла вночі немає роси, а в низинах туман - на негоду. А якщо нічна роса не просихає - бути грозі. У цей час зацвітають гладіолуси.

Наталка Діденко додала, що літо триває, а, отже, спекотні дні ще будуть.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW