В Україну насувається атмосферний фронт: прогноз погоди на 24 липня



Неділя відзначиться послабленням спеки у західних областях України - завтра там повітря посвіжіє до +23+28 градусів, на Закарпатті проти сьогоднішніх максимальних +35+37 градусів до +30 градусів.

Про це повідомляє редакція.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що у більшості областей України 24-го липня очікується протягом дня +27+32 градуси, тобто, спека.

Дощі, місцями з грозами, принесе атмосферний фронт спочатку на Захід, вдень та ввечері опади поширяться на Північ (окрім Сумщини), Вінницьку, частину Одеської та Черкаської областей.

Окремі локальні невеликі дощі ймовірні на Луганщині.

Усі, хто не ввійшов у цей дощовий список, від опадів утримаються - буде сухо та сонячно.

Вітер південно-західний, невеликий або помірний, під час гроз можливі сильні пориви.

У Києві завтра очікується спекотний день, до +30+32 градусів.

Якщо ви збираєтесь проводити день на відкритому повітрі, врахуйте, що дощ з грозою більш ймовірний в другій половині дня або надвечір - краще вибратися з дому раніше і, відповідно, повернутися раніше.

У понеділок до Києва добереться свіже повітря із заходу, спека відступить, але тимчасово! дощі підуть далі у східному напрямку.

Вранці небо у Дніпрі буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

За останні 130 років 24 липня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 37.4° у 2001 році, а мінімальна 9.7° у 1955.

В Україну насувається атмосферний фронт: прогноз погоди на 24 липня, фото-1

Увесь день у Мелітополі триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з'являться хмари. Без опадів.

За останні 130 років 24 липня у Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 38.0° у 2001 році, а мінімальна 11.5° у 1951 та 1955 роках.

В Україну насувається атмосферний фронт: прогноз погоди на 24 липня, фото-2

Народний прогноз погоди: 24 липня відзначається день пам'яті святої рівноапостольної Ольги. Також у цей день вшановується пам'ять великомучениці Євфимії Всехвальної. У народі цей день називали Єфимії-стожарниці, оскільки стоїть дуже спекотна погода. Часто цей день буває грозовим. У цей час починають випадати роси. З давніх часів кінець липня - росяна пора. Ці роси шкідливі для помідорів. Наші пращури помітили, якщо в цей день сонячно, то урожай зернових культур буде хорошим.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW