День з вибухотехніками: як поліцейські очищують Чернігівщину від боєприпасів та розміновують території



Ризикуючи власними життями, вони щодня проводять розмінування територій області, які були тимчасового окуповані російськими військами. З моменту ворожого вторгнення поліцейські вибухотехніки знешкодили на Чернігівщині вже близько 12 тисяч вибухових предметів, а відтак — вберегли тисячі людей від смертельної небезпеки.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області

Вибухотехніки поліції Чернігівщини продовжують виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети та боєприпаси: під час війни їхня робота стала ще небезпечнішою та відповідальнішою.

– З початку повномасштабного вторгнення майже щодня до нас надходять повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів – боєприпасів ствольної і реактивної артилерії, протитанкових та протипіхотних мін, гранат тощо, – розповідає начальник відділу вибухотехнічної служби поліції Чернігівської області Володимир Сіренко. – Загалом ми здійснили вже близько 400 виїздів, під час яких знешкодили близько 12 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Виїзд команди вибухотехніків на знешкодження боєприпасів починається із завантаження в спеціальні автомобілі вибухотехнічного обладнання, засобів пошуку та знищення вибухонебезпечних предметів, а також засобів індивідуального захисту самих вибухотехніків.

Як правило, робочий виїзд з пошуку, збору та знешкодження смертельно небезпечного металу триває з ранку і аж до вечора.

– У лісових масивах, на полях досі залишається багато вибухонебезпечних пристроїв. На жаль, трапляються трагічні випадки, коли люди нехтують заборонами відвідувати ліси та необстежену місцевість, яка перебувала під ворожою окупацією. Проте, навіть на розмінованих територіях громадянам слід обов’язково дотримуватися правил особистої безпеки, – наголошує Володимир Сіренко.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що від вашої пильності та дотримання безпекових правил можуть залежати життя та здоров’я вас та ваших близьких!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW