Розкрито схему за якою чоловіки тікали за кордон



У Києві СБУ викрила схему незаконного перетину державного кордону: потенційних призовників забезпечували фіктивними документами

Контррозвідники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність 34-річного мешканця Київської області, який організував незаконну схему переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України.

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник забезпечував клієнтам призивного віку пакет документів для перетину кордону України у період військового стану.

За 1600 Євро «клієнт» отримував підроблений студентський квиток, «документи» про зарахування особи у закордонному закладі освіти та псевдодовідку про відстрочку від призову.

Правоохоронці задокументували отримання фігурантом завдатку – $800 за виготовлення довідок для виїзду на навчання за кордон. Підозрюваного затримали у Печерському районі столиці у одному із закладів харчування на «гарячому».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Заходи із викриття та документування протиправної діяльності проводилися співробітниками ГУ СБ України у м. Києві та Київській області й слідчими Печерського УП ГУ НП у місті Києві за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW