Гайдай розповів, чому не вдалось уникнути окупації Луганщини



Окупантам поки не вдалося вийти до адмінкордонів Луганщини, але майже вся територія області окупована. Ситуація могла бути набагато позитивнішою, якби Україна отримала західну зброю на тиждень-два раніше.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв'ю УНІАН.

"Якби зброя прийшла раніше, то, в принципі, ми могли б відбити навіть Сєвєродонецьк. Проблема в тому, що у росіян величезна кількість радянської артилерії. Так, росія вся іржава, застаріла та пафосна. Але десять старих танків — це все одно десять танків на полі бою. Людей і техніки у них дуже багато. Під артилерію у них цілі міста "забиті" снарядами", - розповів він.

За словами Гайдая, окупанти зазвичай просто обстрілювали українські позиції - по чотири години, один раз пішли в атаку. А було й таке, що їхній вогонь не припинявся і добу. Але без артилерії російські війська на полі бою "взагалі ніякі".

"Коли вони тільки заходили в Сєвєродонецьк, кадирівці, повіривши власній пропаганді про повне захоплення міста, закріпилися в готелі "Мир" та звідти знімали відео – розстрілювали повністю розбитий будинок з гранатометів, хоча наших там не було. Врешті, коли росіяни просунулись на кілька будинків чи одну вулицю, "гуляли" там, то попались на свою ж брехню – саме в ту частину міста зайшли наші підрозділи. Тоді загинуло дуже багато росіян, зокрема і самих кадировців, які просто не розуміли, що відбувається… Як показала практика, у вуличних боях вони постійно все програвали", - розповів Гайдай.

Він зазначив, що зараз росіяни, усвідомившись в тому, що можуть отримати достойну відсіч готуються до контрнаступу ЗСУ.

"росіяни вже побоюються контрнаступу. Тому підтягують все більше і більше техніки. Ставлять своє ППО та заривають танки. Вони розуміють, що сценарій контрнаступу сьогодні цілком можливий", - сказав Гайдай.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW