Пасічник заборонив Google в "ЛНР"



Про блокування пошукача повідомили самопроголошені глави псевдореспублік "ЛНР" та «ДНР» — Леонід Пасічник та Денис Пушилін.

Про те, що на території захопленої Луганської області планується заборона роботи найпопулярнішої пошукової системи у світі, 21 липня повідомив її самопроголошений голова Леонід Пасічник, інформує "НВ".

«Війна — це не лише ракети, які летять на наші міста, а й шквал фейків та дезінформації, якими нас закидають з боку України, — пише він у своєму Telegam-каналі. — У цьому плані західні інтернет-платформи — такі ж ракетні системи залпового вогню, лише інформаційного.

Головною зброєю, на жаль, стає Google: кількість фейків та екстремістських матеріалів тут тільки збільшується, і жодні штрафи та рішення суду для них не грають ролі. Компанія веде цілеспрямовану пропаганду тероризму та екстремізму, а отже просто ні в що не ставить своїх користувачів з Луганської Народної Республіки.

Нам такі інформаційні прильоти не потрібні: ні з боку України, ні Заходу. Упораємося і без Google. Виправляться, почнуть поважати людей — подумаємо про повернення.

Цей пост викликала вкрай негативну реакцію підписників каналу. Пасічник відключив коментарі, але відвідувачі мікроблогу виставили безліч засуджуючих емодзі.

Слідом за луганським колегою про блокування Google повідомив голову т.зв. Донецької народної республіки Денис Пушилін.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW