На Хмельниччині автоінструктора "допомогав" в одержанні посвідчення водія



Обіцяв посприяти в одержанні посвідчення водія – на Хмельниччині судитимуть автоінструктора

Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальний акт відносно інструктора з навчання практичній їзді за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України). За даними слідства, автоінструктор одного із приватних підприємств міста ввів в оману переселенця з Херсонщини, переконавши чоловіка, що має вплив на працівників Регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області.

За 4500 грн він пообіцяв посприяти в успішній здачі іспитів для отримання посвідчення водія, хоча насправді мав намір привласнити кошти. Будучи переконаним, що в іншому випадку він не складе іспит, чоловік погодився заплатити. Обвинуваченого затримано на місці події, а грошові кошти вилучено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу працівників карного розшуку ГУНП в області.

Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена ч. 1 ст. 369 КК України та передбачає покарання у виді штрафу від 17000 до 68000 грн або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW