Водійку, яка на Рокоссовського насмерть збила поліцейського, позбавили волі на чотири роки



31-річну водійку «Daewoo Nexia», яка 12 серпня минулого року насмерть збила поліцейського Олега Шарпатого на вулиці Рокоссовського, визнали винною та позбавили волі на чотири роки. Таке рішення виніс Чернігівський апеляційний суд 19 липня.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Так, 12 січня Деснянський районний суд міста Чернігова визнав жінку винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, проте звільнив від його відбування встановивши іспитовий строк.

Не погодившись з призначеним судом покаранням прокурор та потерпілі подали апеляційні скарги.

В апеляційному суді прокурорами доведено, що призначене покарання не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

Відтак, надавши оцінку наданим прокурорами доказам, Чернігівський апеляційний суд призначив жінці реальну міру покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Нагадаємо, 12 серпня о 21-й годині на вулиці Рокоссовського у Чернігові сталася смертельна аварія: 31-річна водійка легковика наїхала на 38-річного інспектора відділу ювенальної превенції Олега Шарпатого, який з велосипедом в руках стояв на острівку безпеки і саме збирався переходити дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм майор поліції загинув на місці пригоди.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW