У школах посилять охорону, а для дітей створять спецзастосунок: деталі від МВС про навчання з вересня



З початку навчального року МВС України забезпечить посилену охорону навчальних закладів України. Жоден заклад освіти, який не відповідатиме певним нормам безпеки, не відновить очне навчання.

Про це під час брифінгу повідомила речниця МВС Альона Матвєєва.

В межах проєкту “Безпечне освітнє середовище” МВС спільно з МОН проводитимуть профілактичні безпекові заходи. Одним із кроків відповідного проєкту є розміщення у школах інформаційних стендів щодо заходів безпеки, які потрібно вживати у разі настання небезпечних ситуацій.

"На початку навчального року представники МВС спільно з учителями проведуть уроки безпеки абсолютно у всіх школах України, які почнуть очне навчання. У першій декаді наступного року також буде забезпечена посилена охорона навчальних закладів", – розповіла Матвєєва.

Матвєєва повідомила, що представники ДСНС вже провели понад 3,5 тисяч тренувань з евакуації, і такі заходи будуть також проведені у всіх навчальних закладах України. Крім того, планується розробити мобільний застосунок для дітей з усіма можливими відповідями на питання безпеки.

За її словами, МВС продовжуватиме приділяти особливу увагу протидії домашньому насильству, безпечній поведінці в інтернеті та протидії булінгу в школах.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW