"Я вже прощався з життям": Юркеш розповів, як потрапив під ворожий обстріл



Відомий український музикант Юрко Юрченко, який воює у батальойні "Карпатська Січ", упевнений, що війна - це робота, а страху не місце на фронті.

Про це артист розповів в ефірі Радіо "Промінь".

Говорячи про те, звідки він бере сили воювати, Юркеш зауважив:

"Я розумію, що це біг на дальню дистанцію, і швидка агресія, швидка ненависть забирає емоції. А наша ціль – перемога. Обов’язкова і незворотня. Ставимося до цього, як до роботи. Взагалі "Карпатська Січ" – це такий клубок позитивно заряджених пацанів, у яких ти постійно набираєшся енергії. Батальйон – це люди. І від них залежить усе!". а прохання ведучої розповісти якусь круту історію, яка підіймає дух, Юрченко згадав, як їх здали та обстріляли.

"Постійно виникають такі історії. Коли ти цілодобово знаходишся під прицільним вогнем, ти сприймаєш це як даність. Коли ми вперше потрапили під обстріл, ми йшли з Володимиром, командиром мого батальйону, і Сергієм Лойком, автором книги "Аеропорт". Хтось нас здав, ми вийшли на поле і потрапили під обстріл.

Я так швидко ніколи не бігав, і одразу зрозумів, для чого каска. Падало все ближче і ближче, я вже попрощався з життям, зробив останнє фото. А поруч мій побратим каже: "Люди, ми зараз з вами знаходимося у найкращому місці. Це велика для нас честь".

Спочатку я подумав: що він меле? А потім зрозумів: якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає за честь робити цю справу. Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не має бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота", - наголосив Юркеш."Насипають часто – і касетами, і фосфорами. Тікати від війни – дурна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу потрібно робити, доставляти боєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Усе вже налагоджено і на сьогодні працює, як годинник", - зазначив музикант.

"Я вже прощався з життям": Юркеш розповів, як потрапив під ворожий обстріл, фото-1

Що ж до концертів, то вони зараз переважно благодійні.

"Я багато відмовляю. Мені телефонують з пропозиціями, гроші на ЗСУ… але я не знаю, куди та на що вони збирають. Якщо я виступаю, передаю гроші зібрані на свій батальйон "Карпатська Січ". Я їх конкретно передаю з рук у руки", - запевнив Юрченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW