На 57-му році життя померла Руслана Писанка: біографія, особисте життя та найвідоміші ролі талановитої акторки



Сьогодні вночі, 19 липня з життя пішла відома українська телеведуча та акторка Руслана Писанка. Після початку повномасштабного вторгнення рф, Писанка поїхала до Німеччини, де лікарі діагностували в неї важку хворобу, повідомляє ТСН. Зірці було всього 56 років.

Журналісти 44.ua зібрали найвідоміші факти з біографії талановитої акторки та розкажуть, яким було її життя.

Руслана Писанко народилася 17 листопада 1965 року у Києві. Справжнє прізвище актриси не Писанка, а Писанко.

На 57-му році життя померла Руслана Писанка: біографія, особисте життя та найвідоміші ролі талановитої акторки, фото-1

Її батько Ігор Писанко був відомим кінооператором: робив ексклюзивні кадри з війни в Афганістані, Чорнобильської АЕС, В'єтнама, Лаоса, США та всіх республік колишнього союзу. Лауреат премії Шевченка 1973 року за документальний фільм "Радянська Україна". Надихнувшись прикладом батька, Руслана теж пішла вчитися на факультет режисури та телебачення у КНУТКТ ім. І. К. Карпенка-Карого. Втім, майже все життя присвятила саме акторській діяльності.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Руслана Писанка (@pisankaruslana)

В кіно Руслана почала зніматися ще студенткою. Акторка дебютувала в епізодичній ролі у фільмі "Круїз, або подорож по розлученню", а згодом зіграла роль Меї в еротичній комедії Андрія Бенкендорфа "Кілька любовних історій", що принесло їй титул "секс-символу" України.

Свої найвідоміші ролі зіграла у стрічках "Москаль-чарівник"(картина взяла кілька почесних премій, головні герої отримали премію імені Олександра Довженка), "Вогнем та мечем", "Таксі для ангела", зіграла роль Мелашки у серіалі "Чорна рада", також знімалася в серіалі "Кріпосна" та "Філін".

Остання роль Руслани Писанки – патологоанатом Зоя у детективному серіалі "Філін".

Також Писанка багато працювала на телебаченні та брала участь у різноманітних телевізійних шоу, серед яких "Танці з зірками", "Зірка+Зірка", мюзкл "Сорочинський ярмарок" та "Три мушкетери", де вона зіграла Портоса.

У 2017 році Писанка разом із чоловіком Ігорем Ісаковим стали учасниками реаліті-шоу "Зважені та щасливі" на телеканалі СТБ. На проєкті зірці за 8 місяців вдалося схуднути на 42 кілограми. До цього Руслана важила 134 кілограми.

На 57-му році життя померла Руслана Писанка: біографія, особисте життя та найвідоміші ролі талановитої акторки, фото-6

У 2008 році вона разом з Володимиром Зеленським вела шоу "Службовий романс". А протягом останнього року була ведучою програми "Твій День" на телеканалі "1+1".

Широку популярність Писанці приніс прогноз погоди, який вона вела протягом семи років. В шоу "Твій день" вона також була ведучою "Погоди від Руслани".

"Прогноз від Руслани" в програмі "Твій день"

"Прогноз від Руслани" в програмі "Твій день"

"З дітьми або складається, або ні"

Відома акторка двічі була заміжня. З першим чоловіком телеоператором Іваном вони прожили у цивільному шлюбі 5 років. З другим чоловіком бізнесменом Ігорем Ісаковим пара познайомилася у 2009 році в соцмережах, в той час, коли акторка переживала кризові часи - не мала роботи та засобів для існування. Через кілька років закохані одружилися. Втім, стати матір’ю зірці так і не судилося.

Руслана Писанка з чоловіком Ігорем Ісаковим

Руслана Писанка з чоловіком Ігорем Ісаковим

У 7 сезоні шоу на каналі СТБ "Зважені та щасливі" Писанка вперше зізналася, що час, коли можна було думати про материнство, вже пройшов.

Ми вирішили, що не займатимемося цим питанням. Бо трошки пізно вже було починати. Тим більше, що Ігор має сина. Він, до речі, якийсь час жив з нами. Нині він живе у Черкасах. Знаєте, з дітьми, мені здається, або складається, або не складається, - сказала Писанка.

Попри хворобу, Писанка допомагала Україні та будувала плани на майбутнє

Смерть відомої української зірки шокувала не лише її шанувальників, а й колег. Адже за словами журналістів, Руслана дуже стійко переносила хворобу і практично нікому не розповідала про свою особисту війну.

На 57-му році життя померла Руслана Писанка: біографія, особисте життя та найвідоміші ролі талановитої акторки, фото-9

Вона стежила за усіма подіями, допомагала, сміялась в трубку, будувала плани на майбутнє. Але хвороба сьогодні вночі нашу Русю забрала, - розповідають колеги.

Дзвіночки про те, що Писанка має проблеми зі здоров’ям, з’явилися ще в лютому, коли акторка втратила свідомість на сцені й отримала перелам ноги. Після операції у актриси піднімалася висока температура та тиск, але згодом її самопочуття покращало.

Руслана Писанка після операції з переламом ноги. Фото: Facebook-сторінка акторки

Руслана Писанка після операції з переламом ноги. Фото: Facebook-сторінка акторки

Навіть будучи прикутою до лікарняного ліжка, зірка української сцени та телебачення однаково весь час була на зв’язку та намагалася допомогти Україні. Навіть незважаючи на важку власну боротьбу, вона й далі переймалася та вболівала за своїх, написала ведуча ТСН Соломія Вітвіцька.

На 57-му році життя померла Руслана Писанка: біографія, особисте життя та найвідоміші ролі талановитої акторки, фото-11

В останньому відео, записаному в Німеччині, акторка закликала допомагати Україні у боротьбі з країною-агресором.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Руслана Писанка (@pisankaruslana)

"...Я не відчуваю свій вік і не хочу його відчувати. Коли організм скаже: «Руся, потрібно зупинитися»!, тоді почну знижувати оберти, але не буду обіцяти :) Якщо в очах є промінь, що захоплює інших людей, рік народження відходить на інший план. Важлива енергія, яку ви випромінюєте", - це були слова з останнього інтерв'ю акторки.

Вона назавжди залишиться у пам'яті глядачів як життєрадісна та енергійна ведуча, що вміла щиро сумувати та щиро тішитися найменшим дрібницям життя, кажуть колеги. 

Руслана Писанка - Лауреатка Державної премії України ім. Довженка за акторську роботу у фільмі "Москаль-чарівник", нагороджена Орденом Святого Володимира.

Редакція 44.ua висловлює щирі співчуття родині талановитої акторки.

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW