Евакуація населення та допомога евакуйованим: в Україні створено гарячу лінію з кризових питань



У зв`язку з війною для більш швидкої допомоги громадянам та органам місцевого самоврядування в Україні запрацювала гаряча лінія. Відтепер, окрім стаціонарного номера телефона Мінреінтеграції 0(44) 355 1478, працює також короткий номер цілодобової гарячої лінії з кризових питань - 1548. 

За цими номерами цілодобово можна зв‘язатися із черговим з Мінреінтеграції, який консультуватиме з питань евакуації та допомоги внутрішньо переміщеним особам, які вже виїхали з тимчасово окупованих територій або планують це зробити.

Крім цього, за номером 1548 можна дізнатись інформацію щодо:
- Оповіщення про місця та час збору.
- Маршрут руху у межах гуманітарних коридорів.
- Місця прибуття та організованого надання першої необхідної допомоги евакуйованим.

За минулий тиждень з 11 по 18 липня на цілодобову гарячу лінію з кризових питань 1548 звернулося майже 6 тис. громадян. Основні питання, з якими звертаються люди, це виплата державної допомоги ВПО (31% звернень), отримання гуманітарної допомоги (7,5%), грошова допомога від ООН та МКЧХ (5,2%).

В цілому переважна частина запитань стосується теми ВПО: отримання цього статусу, примусове виселення переселенців, проблема з виплатами компенсації комунальних платежів для власників житла, які приймають ВПО.

Цікавлять людей також способи виїзду з ТОТ без документів та інші питання евакуації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW