Чи допоможе Ляшко з виділенням мільйонів на реабілітації військових в Новограді



16-го липня міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО», йдеться на сайті Новоград-Волинської міської ради.

Того ж дня на своїй сторінці у фейсбуці Віктор Ляшко написав, що надійшов запит від Житомирської обласної військової адміністрації на дозвіл фінансування добудови відділення комплексної реабілітації в Новограді-Волинському.

Міністр відвідав медичний заклад для ознайомлення з проєктом, матеріально-технічною базою та фахівцями і відзвітував у пості: «Залишився задоволений. Буду працювати над втіленням».

Генеральний директор КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО» Василь Борис проінформував міністра, що проектно-кошторисну документацію ремонтних робіт впорядкували ще у 2021-му. Тоді ж, за сприяння народного депутата України Дмитра Костюка, придбали обладнання для комплексної реабілітації на суму  близько 4 млн грн.

Василь Борис розповів, що медичні працівники відділення пройшли необхідну фахову підготовку. Гендиректор повідомив також, що капітальний ремонт планували завершити за перші півроку 2022-го, але з введенням воєнного стану в Україні виконати заплановане не має змоги.

Йшлося й про те, що необхідність повноцінного функціонування відділення реабілітації у Новоград-Волинській громаді є актуальним не лише для пацієнтів з порушенням опорно-рухового апарату, наслідками перенесених інсультів, а й, насамперед, для забезпечення реабілітації військовослужбовців внаслідок різного виду поранень.

Надалі питання реалізації проєкту з капітального ремонту відділення комплексної реабілітації  буде вирішуватися на рівні профільних міністерств та КМУ, пише міськрада.

фото Новоград-Волинської міської радифото Новоград-Волинської міської ради

Новоград-Волинська міська рада



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW